Houtzaag Demo koningsdag 2018

Houtzaag Demo koningsdag 2018

Zeskamp koningsdag 2018

Zeskamp koningsdag 2018

Feestavond met de Lawineboys 2018

Feestavond met de Lawineboys 2018

Intocht Sinterklaas 2018

Intocht Sinterklaas 2018

Nieuws

Jaarvergadering 2018

Afgelopen 23 januari was de jaarlijkse vergadering van de Oranjevereniging. Wat een enorme opkomst mensen; zo kunnen wij als bestuur zien dat onze activiteiten aanslaan in ons dorp. Er werd even terug gekeken naar het afgelopen jaar; ontzettend leuke activiteiten hebben we gehad. Verlichtingsweek, dorps BBQ, een koningsweek en meer. De jaarafrekening is goedgekeurd en we zijn financieel zeer gezond.
Helaas hebben drie mensen uit het bestuur afscheid genomen en zijn deze nog even in het zonnetje gezet; bedankt voor jullie bijdrage. Dit had ook tot gevolg dat het voorzitterschap vrij kwam; deze functie werd gelijk na unanieme stemming door voordracht van het bestuur weer opgevuld.
De voorstellen voor de Konings feestweek werden heel goed aangevuld vanuit de aanwezigen. Er zijn er nu zo veel dat we keuzes zullen moeten maken. We gaan ze allemaal bekijken en proberen deze in te passen in de agenda. Misschien kunnen we zelfs een extra avond buiten de koningsweek organiseren.
Hou de komende tijd de facebook pagina goed in de gaten want er komt weer een feestavond met een  geweldig optreden van een bekende artiest. Mocht je denken wat te kunnen betekenen voor ons in alle opzichten laat het dan ons weten via Facebook, Mail of via de Telefoon.

 

Intocht Sinterklaas 2016

ook dit jaar komt sinterklaas weer naar Oud-Alblas
op zaterdag 19 november is het zover
om 14.00 uur op de parkeerplaats aan de Dorpsstraat,
ter hoogte van de Burg. Boudet van Damstraat.
Na een programma van ongeveer een uur is er na afloop een traktatie voor de kinderen.

Het hele programma vindt plaats op de parkeerplaats.

Heeft u vragen ?

Stuur een mailtje naar info@ovmarijkeoudalblas.nl of bel naar,
Margo Verhoeven 06-30326417

 

Contributie 2016

Vanaf Maandag 11 Januari komen wij weer bij u langs voor de jaarlijkse contributie,
bent u nog geen lid dan kunt u hier het formulier downloaden en mailen of afgeven aan één van de bestuursleden.

 

Terugblik Koningsdag!

Beste dorpsgenoten en andere bezoekers,
Wij, als bestuur van de Oranjevereniging kijken terug op een mooie paar mooie dagen.
De bingoavond, het ringsteken, de tentdienst en de Koningsdag.
We vonden het geweldig.
Het was prachtig weer, er waren veel mensen en het was gezellig.
We waarderen het enorm dat er zoveel mensen bij de aubade en op het feestterrein aanwezig waren.
De foto’s die door vele mensen gemaakt zijn worden op een rijtje gezet en staan eerdaags op de site.
Iedereen super bedankt voor deze mooie dag en de dagen ervoor !

Het bestuur,

Hans, Anja, Roel en Margo

 

Nieuw liedje !!

Er komt een nieuw liedje in het boekje te staan.

Dit liedje willen we graag met jullie zingen tijdens de aubade.

Wil je het alvast horen, klik dan op onderstaande link.

Bedankt!!

Als bestuur willen wij graag iedereen bedanken voor zijn/haar deelname aan de eerste Koningsdag; dankzij jullie enthousiasme kijken wij met een goed gevoel terug op de afgelopen week.

Het begon met de kinderbingo, wat een hoop kinderen, ook de bingo voor volwassenen was weer goed bezocht. De feestavond met de 3 dj’s was niet druk bezocht, maar de sfeer was goed en de reacties van de aanwezigen waren enthousiast.

Koningsdag 2014 begon met een druk bezochte aubade, daarna gingen we naar het veld; er was een kindershow, springkussen en ’s middags uiteraard de zeskamp met wel 10 deelnemende ploegen. De foto’s van de zeskamp staan inmiddels online. Na de zeskamp nog de versierde fietsenparade met een recordaantal van 50 deelnemende kinderen, wat een feest was dat..!!

Aan het begin van de avond de trekking van de verloting, waarna DJ Meadowfield de muzikale leiding in handen nam en er een spetterend feest van heeft gemaakt, wat een sfeer..!!

Als afsluiting op zondag de tentdienst, m.m.v. chr. kinderkoor de Krekels en tienerkoor Sparkling uit Oud-Alblas o.l.v. Jolanda den Houter; een volle tent…een mooie middag. Kinderen en tieners (en begeleiding) ontzettend bedankt, we hebben van jullie genoten.

Wij willen onze trouwe vrijwilligers bedanken voor hun medewerking, zonder hen is het niet mogelijk om alle activiteiten te organiseren.

Verder het personeel van het Trefpunt en de gebroeders Klomp van het licht en geluid (MK Evenementen)  voor de  prettige samenwerking, het was weer super geregeld.

Onze grootste dank gaat uit naar alle aanwezigen en deelnemers aan onze activiteiten, bedankt!!!

Binnenkort gaan wij met onze vrijwilligers evalueren. Vindt u het leuk om hierbij te zijn of wilt u meedenken over activiteiten voor Koningsdag 2015? Stuur dan een mail naar info@ovmarijkeoudalblas.nl of neem persoonlijk of telefonisch contact op met één van de bestuursleden.

Uitslag verloting

De trekking van de grote verloting heeft plaatsgevonden op zaterdag 26 april 2014.

Winnende lotnummers (deze prijswinnaars waren niet aanwezig bij de trekking):

870

431

260

589

471

448

464

109

496

Mocht u in het bezit zijn van een winnend lot, neem dan even contact op met Margo Verhoeven (telefoon: 06-30326417). U kunt met haar een afspraak maken om de prijs op te halen (wel op vertoon van het winnende lot).

Liedjes Aubade 2014

Molenwaardliedlied Wilhelmuslied de ZilvervlootLied In naam van Oranje

Bekijk hier de flyers van de Oranjebingo en Feestavond

Deze flyers zijn ons aangeboden door Drukkerij Gelderblom uit Oud-Alblas, ontzettend bedankt!

feestavond poster

Bingo poster

Programma 2014 bekend!

Bekijk het programma voor 2014 op de desbetreffende pagina.

We denken dat we erin geslaagd zijn om weer een leuk en afwisselend programma samen te stellen voor jong en oud en hopen u allemaal te ontmoeten op het feestterein eind april!

Verkoop Bolchrysanten zaterdag 14 September 2013

Zaterdag 14 September 2013 komen vrijwilligers van Oranjevereniging Marijke bij u langs de deur om hele mooie bolchrysanten te verkopen.

Door uw aankoop steunt u onze vereniging!!

A5 flyer 4-4 Bolchrysanten

Seizoen 2013/2014

Inmiddels hebben we de afgelopen Koninginnedag met onze vrijwilligers geevalueerd en hebben we alvast vooruitgekeken op het nieuwe seizoen.

De eerste activiteit die wij gaan organiseren is de verkoop van grote Bolchrysanten op zaterdag 14 september 2013. Meer informatie vindt u t.z.t. op deze website en via een huis-aan-huis flyer.

De intocht van Sinterklaas is op zaterdag 30 november 2013.

Volgend jaar vieren we de eerste Koningsdag op zaterdag 26 april.

Ons programma begint op donderdagavond 24 april met de bingo voor kinderen en volwassenen. Op vrijdag 25 april worden er door de basisschool en oranjevereniging samen wederom Koningsspelen georganiseerd.

Om ook de jeugd van Oud-Alblas te betrekken bij onze activiteiten wordt er op vrijdagavond een King Party georganiseerd met een DJ.

De Zeskamp wordt volgend jaar ook weer gehouden en wel op zaterdagmiddag 26 april. Na afloop van de Zeskamp maakt DJ Marc in ’t Veld er een muzikaal feest van!

Uiteraard wordt het programma nog verder uitgewerkt, meer hierover t.z.t. op deze website.

Vindt u/jij het ook leuk om mee te denken met ons, stuur dan een mail naar het bestuur. Een aantal keer per jaar organiseren wij vrijwilligersbijeenkomsten, waarbij ieders aanwezigheid zeer op prijs gesteld wordt!

Bedankt!

Als bestuur willen wij graag alle vrijwilligers en inwoners bedanken voor de fantastische Koninginnedag die we met elkaar hebben beleefd.

Het kopen van tompoezen, de enthousiaste deelname aan alle activiteiten, maar ook de vele positieve reacties hebben ons goed gedaan!

Inmiddels zijn de eerste ballonkaartjes ook al binnen uit Brabant, Zeeland en Gelderland. Via deze website houden wij u op de hoogte over het verloop van de ballonnenwedstrijd.

Binnenkort zijn ook de foto’s te zien op deze website.

Mocht u nog vragen, suggesties of opmerkingen hebben, neem gerust contact met ons op, telefonisch of via de mail (info@ovmarijkeoudalblas.nl).

 

Leerlingen groep 8 planten Koningslinde

De leerlingen uit groep 8 van de Groen van Prinstererschool hebben donderdagmiddag 25 april 2013 om 13.30 uur een Koningslinde geplant in de Kastanjelaan.

De sponsor van deze Koningslinde is Hoveniersbedrijf B. Heijkoop uit Oud-Alblas. Met behulp van Cees Bons van het gelijknamige loonbedrijf werd de boom met de kraan neergezet, waarna de leerlingen met een schop aan de slag gingen om het gat dicht te maken.  Allen hartelijk bedankt!

 

Leerlingen van groep 8 planten Koningslinde

Leerlingen van groep 8 planten Koningslinde

 

Poffertjes Koninginnedag

30 april op het feestterrein,

Zullen er ook weer poffertjes zijn.

Eensgezindheid is weer paraat,

Met de Krekels en Sparkling achter de poffertjes plaat.

Één portie voor één EURO.

Alvast bedankt.

Voor grotere bestellingen graag een telefoontje naar Janny v.d. Dool, telefoon 0184-692390.

Programma 2013

 

Het programma voor Koniginnedag 2013 is bekend!

Wij zijn erin geslaagd om een afwisselend programma samen te stellen voor jong en oud.

Nieuw dit jaar is de Auto- en fietspuzzeltocht op zaterdagmiddag 27 april 2013 met prachtige prijzen.

Ook organiseren we op Koninginnedag een K[r}oningsbarbecue met muzikale omlijsting van duo Mu-chqiue.

Neem voor meer informatie gerust contact op met een van de bestuursleden of stuur een mail naar info@ovmarijkeoudalblas.nl

Op de pagina Programma 2013 treft u het volledige programmaoverzicht!

 

Koningin kondigt aftreden aan

28 januari 2013

Hare Majesteit de Koningin heeft vandaag haar aftreden aangekondigd.

In een toespraak zei de Koningin:   “Zoals u allen weet, hoop ik over enkele dagen mijn 75ste verjaardag te vieren. Ik ben dankbaar dat het mij gegund is deze dag in goede gezondheid tegemoet te gaan. Aan het einde van dit jaar zullen wij herdenken dat ons land tweehonderd jaar geleden een koninkrijk werd, waarmee in onze geschiedenis een nieuw tijdperk aanbrak. Het samenvallen van deze twee bijzondere gebeurtenissen is voor mij de aanleiding geweest te besluiten dit jaar uit mijn ambt terug te treden. Het lijkt mij een goed moment om deze stap, die ik al enige jaren overweeg, nu daadwerkelijk te nemen.  Ik heb het altijd als een uitzonderlijk voorrecht beschouwd een groot deel van mijn leven in dienst van ons land te kunnen stellen en overeenkomstig mijn opdracht invulling te mogen geven aan het koningschap. Daarbij was Prins Claus mij vele jaren tot grote steun. Tot op de dag van vandaag heeft deze mooie taak mij veel voldoening geschonken. Het is inspirerend zich bij mensen betrokken te voelen, mee te leven met verdriet en te delen in tijden van vreugde en nationale trots. Dat heb ik eveneens mogen ervaren in de Caraïbische delen van ons koninkrijk, waar ik ook altijd veel warmte en hartelijkheid heb ondervonden.  Ik treed dan ook niet terug omdat het ambt mij te zwaar zou vallen, maar vanuit de overtuiging dat de verantwoordelijkheid voor ons land nu in handen van een nieuwe generatie moet liggen. Het is met het grootste vertrouwen dat ik op 30 april van dit jaar het koningschap zal overdragen aan mijn zoon, de Prins van Oranje. Hij en Prinses Máxima zijn ten volle op hun toekomstige taak voorbereid. Zij zullen ons land met toewijding dienen, getrouw de grondwet onderhouden en met al hun talenten een eigen invulling geven aan het koningschap.  Gesterkt voel ik mij door de gedachte dat het plaats maken voor mijn opvolger niet betekent dat ik afscheid neem van u. Ik hoop dat ik velen van u nog dikwijls kan ontmoeten. Ik ben u diep dankbaar voor het vertrouwen dat u mij heeft gegeven in de vele mooie jaren waarin ik uw koningin mocht zijn.”   De abdicatie van de Koningin en de inhuldiging van Koning Willem-Alexander, de huidige Prins van Oranje, vinden op 30 april 2013 plaats in Amsterdam.   Meer informatie over de abdicatie en inhuldiging is te vinden op www.koninklijkhuis.nl.

 

Lampionnenoptocht

 

Op donderdag 31 januari 2013 organiseert Oranjevereniging “Marijke” weer een Lampionnenoptocht.

We verzamelen om 18.45 bij het Trefpunt, de optocht vertrekt om 19.00 uur onder begeleiding van Muziekvereniging EMS uit Hardinxveld-Giessendam.

Na afloop is er voor iedereen warme chocomelk op het schoolplein van de Groen van Prinstererschool.

 

1 december 2012:

Belangrijke data 2013

Zaterdag 12 januari 2013         Ophaaldag contributie

Wij komen huis-aan-huis bij u langs om de contributie (6,50 euro) op te halen.

Alle hulp hierbij is welkom, voor een lunch wordt gezorgd. Uren kunnen gebruikt worden voor maatschappelijke stage!

Dinsdag 22 januari 2013          Jaarvergadering 20.00 uur Trefpunt.

Donderdag 31 januari 2013   Lampionnenoptocht

18.00 uur : Poffertjes eten in het Trefpunt (gratis voor leden

t/m 12 jaar)

18.45 uur : Verzamelen bij het Trefpunt.

19.00 uur : Start Lampionnenoptocht.

19.45 uur : Afsluiting met warme chocomelk op schoolpein.

 

OUD-ALBLAS • Even leek het erop dat Oud-Alblas één van de weinige dorpen in de regio, zo niet de enige, zonder oranjevereniging zou worden. Drie inwoners zetten begin dit jaar echter hun schouders eronder en zorgden binnen enkele maanden voor nieuw feestprogramma voor het hele dorp.

De nood was hoog. Het oude bestuur van oranjevereniging Marijke liet enkele maanden terug een laatste oproep door het dorp gaan met de aankondiging: wij houden ermee op. Het zorgde in januari voor een drukbezochte jaarvergadering.

Hans den Ouden, Corine de Graaf en Margo Verhoeven waren er ook bij. “Ik had al tegen Hans gezegd: ‘Ik wil best in het bestuur gaan zitten, maar dan moet jij voorzitter worden’”, blikt Corine terug. Onbekenden waren ze niet voor elkaar; beiden vormden en vormen ze een deel van het team dat om het jaar de Hans den Ouden Marathon opzet. Hans ging akkoord. “En ik had al een beetje ingepland dat Margo er ook bij zou komen”, glimlacht hij.

Het ‘slachtoffer’ in kwestie was niet met het voornemen om bestuurslid te worden naar de jaarvergadering gegaan, maar was ook toen al overtuigd van het belang van een oranjevereniging. “Als het stopt, is voor lange tijd weg. En een oranjevereniging hoort gewoon op een dorp.”

Schuld
Het drieman- en vrouwschap besloot niet een jaartje rustig aan te doen, maar koos ervoor een compleet programma op te zetten. Uitgangspunt: het hele dorp moet mee kunnen doen. Eerste struikelblok was wel de forse schuld waar Marijke mee zat. Hans: “We zijn naar de gemeente gestapt en die heeft de schuld kwijtgescholden. Dat was hard nodig. Zo konden we beginnen met het organiseren van de activiteiten.”

Jannes
Want half werk, daar houdt het drietal niet van. Het programmaboekje werd gedrukt op chique papier, bedrijven kregen bezoek van vrijwilligers om een bijdrage te schenken en zanger Jannes werd opgetrommeld om te zingen tijdens de feestavond op vrijdag 27 januari. De aanvang is 20.00 uur; toegang is voor leden 5 euro en voor niet-leden 12,50 euro. De zaterdag erna is er om 20.00 uur een bingo in de feesttent aan de Beemdweg.

Koninginnedag zelf is gevuld met allerlei activiteiten. “Zo heeft een moeder spelletjes en een speurtocht door het dorp voor de schoolkinderen georganiseerd. ‘s Middags is er een zeskamp en een eendjesrace. Maar ook de aubade, het versieren van fietsen en een kindershow ontbreken niet.”

Tekst, Het Kontakt.